U današnjem svijetu, jedna od najvažnijih karakteristika poslovnih sustava je održavanje visoke razine sigurnosti. Ukoliko se radi o poslovnoj dokumentaciji, zaštita mora biti što jača kako ne bi došlo do sigurnosne ugroze informacija koje su sadržane u dokumentima. DocDoc.C Cloud DMS podigao je razinu sigurnosti i uveo mogućnost dvostruke autentifikacije (2FA autentifikacije).

Jednostavno rečeno, to je autentifikacija u dva koraka – dvostruka autentifikacija korisnika sustava.

Što je i zašto je bitna 2FA autentifikacija?

Dvostruka autentifikacija (2FA) je visoko učinkovita metoda održavanja sigurnosti jer koristi dodatnu identifikacijsku potvrdu kako bi se zaštitio Vaš račun.

Kombinacijom lozinke i nekog od dodatnih identifikacijskih mehanizama (npr. pametni telefon, otisak prsta i sl.) Vaš račun je osiguran i u slučaju da je netko otkrio Vašu lozinku, jer mu ona neće omogućiti da jednostavno pristupi Vašem korisničkom računu.

Dvostruka autentifikacija (2FA) & DocDoc.C DMS

DocDoc.C Cloud DMS nadograđen je novom funkcionalnošću kako bi dvostruka autentifikacija 2FA bila moguća svim našim korisnicima.  

Korištenje ove mogućnosti je vrlo jednostavno!

KORAK 1: Kako bi dodatno zaštitili svoj korisnički račun i podatke, jednostavno u prvom koraku omogućite u postavkama „Dvostruka autentifikacija“.

KORAK 2: Zatim na Vaš mobilni uređaj preuzmite besplatnu aplikaciju „Google autentifikator“ (s Google Play za android telefone odn. iStore za Apple iPhone), koja će služiti za generiranje jedinstvenih kodova.

KORAK 3: Prilikom Vaše sljedeće prijave u DocDoc.C DMS, otvoriti će se prozor „Dvostruka autentifikacija“. Nakon što unesete Vašu lozinku, prije prijave u sustav tražit će jedinstveni kod kojeg ćete dobiti putem Vašeg mobilnog uređaja unutar preuzete aplikacije „Google autentifikator“.  Kad upišete generirani jedinstveni kod uspješno ćete se ulogirati u sustav.

Dvostruka autentifikacija (2FA)

Svaka prijava u aplikaciju tražit će potvrdu na mobilnom uređaju i na taj način možete biti sigurni da su Vaši dokumenti zaštićeni od trećih osoba.

Ovo je samo još jedna u nizu funkcionalnosti koju smo omogućili kako bi Vaši podaci i dokumenti bili sigurni, a Vi spavali mirno 😊.

Više informacija o aplikaciji: Što je DocDoc.C DMS?

Informacije o funkcionalnostima DocDoc.C DMS-a: Funkcionalnosti

Kontaktirati nas možete na:  +385 (0)1 78 97 301 ili putem kontakt forme