Dvostruka autentifikacija (2FA)

sij 12, 2021

Jedna od najvažnijih karakteristika poslovnih sustava i tvrtki je održavanje visoke razine sigurnosti. Poslovna dokumentacija sadrži jako puno osjetljivih podataka koje je potrebno pravilno zaštiti i osigurati. DocDoc.C podigao je razinu sigurnosti i uveo mogućnost dvostruke autentifikacije (2FA).

Osim standardne lozinke za prijavu i korisničkih podataka, može se dodati nova razina sigurnosti prilikom pristupanja sustavu.

Kako se koristi 2FA u sustavu za upravljanje dokumentima?

Kombinacijom lozinke i nekog od dodatnih identifikacijskih mehanizama (npr. pametni telefon, otisak prsta i sl.) Vaš račun je osiguran i u slučaju da je netko otkrio Vašu lozinku. DocDoc.C Cloud DMS nadograđen je novom funkcionalnošću kako bi dvostruka autentifikacija bila moguća svim našim korisnicima.

Korištenje ove mogućnosti je vrlo jednostavno!

KORAK 1: Kako bi dodatno zaštitili svoj korisnički račun i podatke, jednostavno u prvom koraku omogućite u postavkama „Dvostruka autentifikacija“.

KORAK 2: Zatim na Vaš mobilni uređaj preuzmite besplatnu aplikaciju „Google Authenticator“ (Google Play ili iStore) koja će služiti za generiranje jedinstvenih verifikacijskih kodova.

KORAK 3: Prilikom Vaše sljedeće prijave u DocDoc.C DMS, otvorit će se prozor „Dvostruka autentifikacija“. Nakon što unesete Vašu lozinku, prije prijave u sustav tražit će jedinstveni kod kojeg ćete dobiti putem Vašeg mobilnog uređaja unutar preuzete aplikacije „Google autentifikator“. Kad upišete generirani jedinstveni kod uspješno ćete se ulogirati u sustav.

Svaka prijava u aplikaciju tražit će potvrdu na mobilnom uređaju i na taj način možete biti sigurni da su Vaši dokumenti zaštićeni od trećih osoba.

Ovo je samo još jedna u nizu funkcionalnosti koju smo omogućili kako bi Vaši podaci i dokumenti bili sigurni, a Vi spavali mirno 😊.

Više o mogućnostima DocDoc.C cloud DMS-a pogledajte na stranici „Funkcionalnosti“ i pratite naše sljedeće blogove.

Prijava za prezentaciju!