Dvostruka autentifikacija (2FA)

sij 12, 2021

Jedna od najvažnijih karakteristika poslovnih sustava i tvrtki je održavanje visoke razine sigurnosti. Poslovna dokumentacija sadrži jako puno osjetljivih podataka koje je potrebno pravilno zaštiti i osigurati. DocDoc.C podigao je razinu sigurnosti i uveo mogućnost dvostruke autentifikacije (2FA).

Osim standardne lozinke za prijavu i korisničkih podataka, može se dodati nova razina sigurnosti prilikom pristupanja sustavu.

Kako se koristi 2FA u sustavu za upravljanje dokumentima?

Kombinacijom lozinke i nekog od dodatnih identifikacijskih mehanizama (npr. pametni telefon, otisak prsta i sl.) Vaš račun je osiguran i u slučaju da je netko otkrio Vašu lozinku. DocDoc.C Cloud DMS sustav nadograđen je novom funkcionalnošću kako bi dvostruka autentifikacija bila moguća svim našim korisnicima.

Korištenje ove mogućnosti je vrlo jednostavno!

KORAK 1: Kako bi dodatno zaštitili svoj korisnički račun i podatke, jednostavno u prvom koraku omogućite u postavkama „Dvostruka autentifikacija“.

KORAK 2: Zatim na Vaš mobilni uređaj preuzmite besplatnu aplikaciju „Google Authenticator“ (Google Play ili iStore) koja će služiti za generiranje jedinstvenih verifikacijskih kodova.

KORAK 3: Prilikom Vaše sljedeće prijave u DocDoc.C DMS, otvorit će se prozor „Dvostruka autentifikacija“. Nakon što unesete Vašu lozinku, prije prijave u sustav tražit će jedinstveni kod kojeg ćete dobiti putem Vašeg mobilnog uređaja unutar preuzete aplikacije „Google autentifikator“. Kad upišete generirani jedinstveni kod uspješno ćete se ulogirati u sustav.

Svaka prijava u aplikaciju tražit će potvrdu na mobilnom uređaju i na taj način možete biti sigurni da su Vaši dokumenti zaštićeni od trećih osoba.

Ovo je samo još jedna u nizu funkcionalnosti koju smo omogućili kako bi Vaši podaci i dokumenti bili sigurni, a Vi spavali mirno 😊.

Više o mogućnostima DocDoc.C DMS sustava pogledajte na stranici „Funkcionalnosti“ i pratite naše sljedeće blogove.

Prijava za prezentaciju!