Umjesto spore fizičke dostave – digitalna otprema dokumenata

lis 18, 2023

Naš DocDoc.C DMS sustav odsada osim upravljanja dokumentima i procesima omogućuje i opciju brze i sigurne dostave dokumenata trećoj strani. Budući da dostavljanje fizičkih ugovora, platnih listi i ostale dokumentacije uvijek oduzima previše vremena, ova funkcionalnost sve je više prisutna u poslovnom svijetu.

U suradnji s partnerima iz Lleida.net, dodali smo novu funkcionalnost koja omogućuje preporučenu dostavu dokumenata putem e-maila ili SMS-a. Openum je usluga kojom se potvrđuje primitak i otvaranje dokumenta koji je poslan. Pravni dokaz isporuke dokumenta može biti dostavljen kroz sustav ili na e-mail ovisno o odabranim postavkama. Potvrda sadržava sve elemente prema eIDAS regulativi, a koji su potrebni kako bi se isporuka gledala kao pravno važeća.

Velika prednost ovog rješenja u odnosu na fizičku dostavu je u tome što ovjerava i sadržaj same pošiljke, a ne samo primitak „omotnice“. Usluga je jednostavna za korištenje i smanjuje troškove printanja te slanja dokumentacije. Samim tim što je ovo digitalno rješenje, sigurnije je jer se pošiljka ne može izgubiti, a arhivirani podaci ostaju dostupni u skladu s uredbama o eArhivi (11 godina).

Preporučena dostava dokumenata putem SMS-a i e-maila pruža brz, siguran, jeftiniji i ekološki prihvatljivi način komunikacije i dostave obavijesti.

Španjolska tvrtka Lleida.net certificirana je kao Trust Service Provider što znači da su njene usluge u skladu s Uredbom Europske unije o eIDAS-u br 910/2014. Sva komunikacija u koju je Lleida uključena kao posrednik postaje pravno obvezujući dokument koji je valjani dokaz u slučaju sudskih procesa.

eIDAS regulativa Europske unije označava "elektroničku identifikaciju i usluge povjerenja za elektroničke transakcije na unutarnjem tržištu". Ova uredba propisuje pravila i standarde koji omogućavaju interoperabilnost elektroničkih identifikacija i digitalnih potpisa na razini EU. Glavni je cilj regulative olakšati i potaknuti digitalnu komunikaciju, potpisivanje dokumenata i identifikaciju korisnika (eKYC) putem elektroničkih posrednika, čime se povećava sigurnost i povjerenje u svu online komunikaciju unutar EU.

Ako želite testirati kako to funkcionira u sustavu za upravljanje dokumentima, zatražite trial verziju putem naše kontakt forme ili e-maila!