Kako drugi sustavi mogu koristiti DocDoc.C kroz integracije?

ožu 25, 2024

Mogućnost integracije vanjskih sustava s DocDoc.C-om pruža organizacijama različite opcije za maksimalnu optimizaciju poslovnih procesa. Najčešće takve integracije su ERP-ovi (sustavi za izdavanje računa, narudžbenice, putne naloge…) i interni sustavi organizacija kojima se generiraju specifični dokumenti (npr. diplome, ugovori, procesi produljenja certifikata…).

ERP

Naprimjer, sustav za izdavanje računa može biti spojen na DocDoc.C i tako automatski pohranjivati generirane izlazne račune u DMS. Ova funkcionalnost u svim sektorima može ubrzati poslovne procese i smanjiti mogućnost izgubljenih računa i dokumenata. U hotelijerskom sektoru ovu opciju se najčešće koristi tako da svi računi koji se daju gostima ne moraju biti isprintani dva puta već se za hotelsku arhivu može iskoristiti samo digitalna verzija. Distributeri i špedicije sve svoje narudžbenice na taj način sigurno spremaju u digitalnom obliku bez potrebe za dodatnim angažmanom.

Interni sustavi

Različiti interni sustavi u organizacijama koriste se za kreiranje dokumenata kao što su diplome i zahtjevi. Svi takvi sustavi mogu od DocDoc.C-a zatražiti rezervaciju jedinstvenog broja (npr. klasa, urudžbeni broj). DocDoc.C prati redoslijed brojeva bez potrebe da se ta informacija zabilježava u vanjskim sustavima ili ručno od strane referenta.  

Ideja iza ovoga je da kroz jednostavan REST API bude moguće spajanje postojećih sustava s DMS-om. Time se omogućuje korisnicima da nastave koristiti svoje sustave, a da ih DocDoc.C automatski pohranjuje.